Dampspærre

Dampspærre – en vigtig del af et byggeris tætningsplan

De senere år er der sat fokus på kravene til tæthedsplaner i byggeri, og dermed er der også større fokus på dampspærre og tætningsløsninger for bygningers klimaskærm. Ljungdahl tilbyder både rådgivning samt en række fyldestgørende damspærreprodukter og tilbehør.

En dampspærre er ofte lavet af plast og er en damp- og fugttæt membran, der sikrer at fugt og damp inde fra en bygning ikke kan komme ud i vægge og tage. En familie udleder dagligt omkring 15 liter damp bare ved helt almindelige daglige gøremål som at lave mad, tørre tøj, gå i bad mm. Hvis fugt og damp går igennem vægge og lofter, kan det betyde, at der udvikles mug, skimmelsvamp eller råd i bygningskonstruktionen. En godt udført dampspærre skærmer således mod, at det sker samtidig med at den er med til at øge husets isolationsevne, fordi en tæt dampspærre holder godt på varme etc.

 

Et tæt byggeri kræver dampspærreprodukter i høj kvalitet

En dampspærre er en væsentlig del af en bygnings tætningskonstruktion, og derfor fører Ljungdahl et bredt udvalg af dampspærreprodukter, der sikrer dig produkter i høj kvalitet, når du arbejder med et byggeris tæthedsplan.

I Ljungdahls dampspærresortiment finder du foruden forskellige dampspærre såsom vindspærre, fugtspærre, lysningsfolie også tilbehør som eksempelvis primere, dampspærretape, folieklæber og manchetter, hvis du for eksempel skal tætne rundt om et rør. 

Finder du ikke det dampspærreprodukt, du søger, eller har du brug for råd og vejledning til at finde de helt rigtige dampspærreprodukt til dit projekt, er du altid velkommen til at kontakte en af vores 5 konsulenter.

Vores 5 konsulenter, der er specialister inden for dampspærre, tilbyder rådgivning, der sikrer dig den rigtige tætningsløsning samt et dampspærresortiment i høj kvalitet gennem hele byggeprocessen.

 

Ljungdahls Dampspærresystem

Sammen med vores partner inden for dampspærreløsninger, Kliima, har Ljungdahl udviklet Dampspærresystemet, der sikrer, at du får kvalitet og rådgivning, når du skal vælge dampspærreprodukter til din tætningskonstruktion.

Som specialister i luft- og damptætningsløsninger kan Ljungdahls tilbyde råd og vejledning genne hele byggeprocessen, hvad enten du skal i gang med at bygge nyt eller renovere. Vores sortiment af dampspærre er gennemtestet, og du kan finde den type dampspærre, du har brug for til netop dit projekt.

Alle dampspærreprodukterne i systemet er bl.a. godkendt til Svanemærket byggeri, og du får adgang til 5 dampspærrekonsulenter, der såvel som vejledning også tilbyder undervisning.

20 års Genetableringsgaranti

Sikkerhed i byggeprocessen – Vi ønsker, at du som vores kunde skal føle tryghed og sikkerhed, når du anvender Kliima x Ljungdahls Dampspærresystem, og derfor tilbyder vi 20 års garanti

BR18 Bygningsreglementets tæthedskrav

BR18 Bygningsreglementets tæthedskrav stiller høje krav til bygningers tæthed og klimaskærm. 

Blower Door-test

Kravene til en bygnings tæthed er høje, og kun lidt over halvdelen består en Blower Door-test. BR18 Bygningsreglementets tæthedskrav stiller krav til at mindst 10 % af alle bygninger skal trykprøves med en Blower Door-test.

AIRBLOCK til spray & pensel

Ljungdahl AIRBLOCK flydende dampspærre gør det nemmere og hurtigere at arbejde med tæthedsplaner.