BREEAM- & LEED-certificering

Certificering af bæredygtige byggerier skaber tryghed

Jo mere fokus der er kommet på bæredygtighed, des større er behovet for certificeringer blevet, idet der derigennem skabes en fælles ramme for bæredygtighed.

Der findes en række certificeringsordninger inden for dansk byggeri. Det kommer an på det enkelte projekt, hvilken certificering, der er relevant for det enkelte byggeri.

Her kan du læse om BREEAM- og LEED-certificeringerne.

BREEAM-certificering

BREEAM, der blev lanceret i 1990, er en engelsk bæredygtighedscertificering for byggeri. BREEAM står for Building Research Establishment Environmental Assessment Method og anvendes som certificeringsordning i 89 lande.

BREEAM-certificeringen fokuserer hovedsageligt på miljø og indeklima, hvor DGNB-certificeringen vurderer ud fra flere parametre af byggeriet og vurderer byggeriets miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed på lige vilkår.

Læs mere om BREEAM her.

 

LEED-certificering

LEED står for Leadership in ENERGY and Environmental Design og er en amerikansk bæredygtighedscertificering, der blev etableret i 1998.
LEED bliver anvendt som certificeringsordning i 135 lande.

LEED-certificeringen fokuserer ligesom BREEAM hovedsageligt på miljø og indeklima.

Læs mere om LEED her

 

Du er altid velkommen til at kontakte en af Ljungdahls konsulenter, hvis du vil vide mere om de forskellige certificeringsordninger inden for bæredygtigt byggeri i Danmark.

Har du spørgsmål?

Eller ønsker du hjælp?

DGNB-certificering

Ljungdahl har siden 1972 leveret produkter, der lever op til gældende lovgivning og krav fra markedet – det ønsker vi at fortsætte med. Derfor er det en selvfølge for os at udvikle løsninger, der kan bidrage til bæredygtigt byggeri og levere den dertil hørende dokumentation til brug for DGNB-certificeret byggeri.

Rådgivning & vejledning

Rådgivning er en stor del af Ljungdahls DNA. Vi tilbyder råd og vejledning gennem hele byggeprocessen – fra byggestart til aflevering – om du er entreprenør, montør eller rådgiver. Vores konsulenter er specialister inden for tætningsløsninger – det gælder både på produktsiden og i forhold til montering.