Glas & Facade

Komplicerede & vejrudsatte bygningskonstruktioner

Ljungdahl er specialister i den tætte løsning inden for Glas & Facader. Hvad enten du arbejder med facadens regnskærm eller montage af facadeplader, kan vores tekniske konsulenter hjælpe dig med at finde den rigtige løsning og de bedste produkter til lige dit projekt.

Temperaturudsving, vind og blæst, regn, sne og slud – der er mange vejrmæssige faktorer, der påvirker et byggeris facade. Hvad enten du arbejder med montage af store facadeplader, fuldglasvægge, Weather Sealing, Structural Glazing e.lign. skal alle materialer og produkter kunne tåle påvirkning fra forskelligt vejrlig.

Holdbare materialer til store projekter

 

Valg af glas og øvrige materialer er forudsætningerne for at opnå en tilfredsstillende montage af et funktionelt og tæt glastag.

En ideel løsning til tætning af glastag er anvendelse af CL 442 butyl/alu bånd, der monteres i glassamlingerne før sprosser, hvorefter båndet vulkaniserer ned i samlingen og dermed tætner for regn, sne mm.

 

Kombinationsløsning – tunge facadeplader

 

Det kræver en klæbemasse med kraftig klæbeevne og høj styrke, at holde store facadeplader på plads på et byggeri.

En klæbemasses klæbeevne indtræder, når klæbemassen hærder op. En anvendelig løsning ved montage af store og tunge facadeplader er, at kombinere Ljungdahls MS 60 klæbemasse med dobbeltklæbende sprossetape, der indtil MS 60 hærder og holder facadepladerne på plads.

 

Krav om brandtæthed

 

Stilles der krav til brandtætte løsninger i forbindelse med fx isætning af døre, vinduer og fugning af dilationsfuger, kan der med fordel anvendes Sabaprotect M500, der er en brandhæmmende fugemasse.

Du er velkomment il at downloade vores brochure Glas & Facade – Produkter & Løsninger her.

 Landsdækkende rådgivning

 

Hvis du har sprøgsmål til vores produkter til Glas & Facade eller har brug for sparring og vejledning til at finde den helt rigtige Glas & Facadeløsning, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvis du er i tvivl, om hvorvidt facaden skal lukkes med en EPDM Facademembran, eller om det bedste valg er en af Ljungdahls klæbere, står vores tekniske konsulenter klar med råd og vejledning. De har mange års erfaring og kan rådgive dig om, hvilke produkter, du skal anvende på hvilke underlag og materialer, om det er beton, aluminium, metal træ, plast.

Vores tekniske konsulenter dækker hele Danmark og er fuldt opdaterede på de krav der stilles til produkter og løsninger til glas og facader. Skal du montere facadeplader uden brug af skruer? Så kan vores konsulenter hjælpe dig med at finde den rigtige klæber eller en anden løsning.

Se udvalget af produkter til Glas & Facade.

Har du spørgsmål?

Eller ønsker du hjælp?

Structural Glazing & Weather Sealing

Det er svært at komme uden om begreberne Structural Glazing & Weather Sealing, når man arbejder inden for Glas & Facade. Begge områder kræver produkter af høj kvalitet og elasticitet samt styrke og krfatig klæbeevne. Derudover skal produkterne til både Structural Glazing og Weather Sealing kunne tåle at blive udsat for forskellige og kraftige vejrpåvirkninger såsom blæst, regn, sne, sol etc.

I vores sortiment til Glas & Facade finder du også en række produkter med netop disse egenskaber, og som du derfor med fordel kan anvende til dit projekt.

Rådgivning & vejledning

Rådgivning er en stor del af Ljungdahls DNA. Vi tilbyder råd og vejledning gennem hele byggeprocessen – fra byggestart til aflevering – om du er entreprenør, montør eller rådgiver. Vores konsulenter er specialister inden for tætningsløsninger – det gælder både på produktsiden og i forhold til montering.

Ljungdahl Facadesystem

Ljungdahl har et fuldt Facadesystem, hvor du, som entreprenør, foruden et produktsortiment af høj kvalitets får adgang til 5 tekniske konsulenter, der har bred erfaring med facade- og konstruktionstætning.

Hvad enten dit fokus er på fuger, tætning af bygningens lysninger får du hos Ljungdahl kompetent vejledning om materialevalg, udførsel af arbejdsopgaven.

Specialfugemasse

Specialfugemasser

Ljungdahls tekniske konsulenter kan på baggrund af mange års erfaring hjælpe dig med at finde de rigtige løsniner og kvalitetsprodukter til dit facadeprojekt.