Nyt bestyrelsesmedlem i FSO Fugebranchens Erhvervsorganisation

Thomas Vilmar fra fugeproducenten Ljungdahl er nyt medlem af bestyrelsen i FSO Fugebranchens Erhvervsorganisation.

 

Thomas Vilmar optages i FSO’s bestyrelse på baggrund af mange års erfaring i byggebranchen hos blandt andet Rockfon og senest hos Ljungdahl A/S, der er specialister i tætningsløsninger til byggeriet, som han har været administrerende direktør for siden efteråret 2019.

 

Respekt for erfaring, men fokus på vejledning, uddannelse og fælles standarder

FSO hører under DI og har eksisteret siden 1980. FSO var i 2020 med til at starte Fugemontøruddannelsen op på Learnmark i Horsens. Sideløbende med uddannelsen har brancheorganisationen udviklet Fugeguiden, som er en online håndbog og opslagsværk om fugning, der er sat i verden for at hjælpe fagfolk, rådgivere, myndigheder og entreprenører med at vælge de rigtige fugeløsninger. Herunder også i forhold til lovgivning, projektkrav, miljø og økonomi.

Thomas Vilmar ser de to initiativer som midler til opnåelse af anerkendelse af fugefaget som det håndværk og professionelle erhverv, det er, ikke som mål i sig selv.

– Det er vigtigt at respektere de mange fugemontører, der ikke har en fugeuddannelse, men som stadig laver et godt stykke professionelt arbejde og som har øje for kvalitet i udførslen. Og netop derfor giver det også mening i en branche, hvor krav og regler hele tiden øges, at etablere fælles standarder og krav, siger ​Thomas Vilmar og fortsætter:

– Formålet med fugeuddannelsen og fugeguiden er at fastsætte og sikre en fortsat ensartet høj standard i branchen, og at håndværkerne har de bedste forudsætninger for at udføre et godt og professionelt stykke arbejde samt at være stolte af deres erhverv. Og det flugter fuldt ud med Ljungdahls DNA, og vi er derfor meget glade og stolte over at kunne bidrage til brancheorganisationens gode arbejde.

Sammen med Thomas Vilmars indtræden i bestyrelsen optages ligeledes Ljungdahls teknisk ansvarlige, Steen Piil, i brancheorganisationens kvalitetsudvalg.

 

Tæt samarbejde mellem entreprenører og producenter

FSO er på flere måder en lidt atypisk forening, da dens medlemmer består af både producentvirksomheder og entreprenører. Organisationen er samtidig den eneste af sin slags i branchen og har deraf stor betydning som mæglende tredjepart, når der opstår problemer i byggesager, eller når der er brug for en ekstern vurdering i forbindelse med udførelse, syn og skøn.

Tilføjelsen af Thomas Vilmar og Steen Piil glæder derfor Martin Christoffersen direktør for Permatæt ApS og formand for FSO.

– Der er endnu ikke nogen faste konkrete krav til fugearbejdet i Danmark. De standarder er subjektive og ligger fortsat hos leverandørerne. Skal vi opnå en fælles høj og målbar standard i branchen, er det vigtigt, at man kan se begge sider af sagen, siger Martin Christoffersen og uddyber:

– Ljungdahl er en af landets største producenter af fugematerialer, og det er derfor meget glædeligt, at vi har dem med på holdet, så vi i FSO kan fortsætte med at bygge videre på det tætte samarbejde mellem entreprenører og producenter. Kun i fællesskab kan vi sikre den bedste kvalitet for alle parter.

Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Når du trykker "send", accepterer du Ljungdahls Persondatapolitik.

Udfordringer ved renovering – OUTFRAME

Udfordringer ved renovering – OUTFRAME

Udfordringer ved renovering løses med Ljungdahl OUTFRAME® vinduesfalssystem Ljungdahl OUTFRAME® sikrer hurtig og problemløs montage af vinduer i byggeprojekter. Vinduesfalssystemet minimerer...

læs mere
Specialfugemasser holder downtiden nede

Specialfugemasser holder downtiden nede

Specialfugemasser holder downtiden nede og byggerier af store betonelementer sammen Netop nu er et af Danmarks største fritstående parkeringsanlæg i fuld gang med at blive opført på Amager. Et...

læs mere
Dropper dampspærrer i genbrugsplast

Dropper dampspærrer i genbrugsplast

Håndværkerne skal kunne være stolte af et veludført tætningsplan   Tætningsspecialisten Ljungdahl A/S dropper dampspærrefolier i genbrugsplast og vil sætte endnu mere fokus på vigtigheden af...

læs mere
Silikoner, der gør arbejdet nemmere

Silikoner, der gør arbejdet nemmere

Silikonerne Byg & Sanitet samt Sanitet & Natursten er relativt nye silikoner i Ljungdahls produktsortiment. Silikonerne er udviklet, så du nemt kan skabe et professionelt resultat. I et...

læs mere
Fugemasse til anlæg med hårdt miljø

Fugemasse til anlæg med hårdt miljø

Skal du bruge en fugemasse til anlæg, hvor omgivelserne er hårde som eksempelvis på et rensningsanlæg, et landbrugsanlæg med gylletanke eller et kaj- og havneanlæg, kan du med fordel anvende SABA...

læs mere