Dilatationsfuger

Dilatationsfuger er elastiske og bevægelige fuger, der kan optage de bevægelser, der opstår som følge af eksempelvis temperatur- og fugtsvingninger. Dilatationsfuger lægges derfor ind imellem byggeelementer i konstruktionen for at optage bevægelserne.

Der lægges bl.a. dilatationsfuger ind, når en gammel bygningsdel skal lægges sammen med en ny, og dilatationsfugens opgave er så at optage bevægelserne mellem de to bygningsdele.

Dilatationsfugen udføres normalt med bagstop og udvendig gummifuge og kan laves så den stort set ikke, kan ses. Er dilatationsfugen for eksempel placeret mellem to mure, kan fugen strøs med sand, så den ligner cementfugen mellem murstenene, eller sidder fugen indvendigt i en bygning, kan den overmales, så den går i et med de omkringværende byggeelementer.

 

Den rette løsning til dit projekt med dilatationsfuger – tag Ljungdahl med på råd

Ljungdahl fører en række produkter, som du med fordel kan anvende, når du skal arbejde med dilatationsfuger. Vores produkter er udviklet, så de er holdbare og kan klare det slid, der kommer af de bevægelser og udefra kommende påvirkninger, som dilatationsfuger er udsat for.

Dilatationsfuge

Dilatationsfuger i bygningsfacader

Arbejder du med dilatationsfuger i bygningsfacader, anbefaler vi, at du anvender Ljungdahls MS 2002 eller vores Byg & Sanitet, der begge er ideelle på dette område.

Ljungdahls MS 2002 er en højelastisk fugemasse, der er nem at arbejde med og hæfter godt på de fleste byggematerialer, der bliver brugt til facader. MS 2002 kan overmales og er UV-resistent.

Med Byg & Sanitet får du en silikone, der ligeledes er let at arbejde med, som er holdbar og flyder godt sammen i samlingerne. Modsat MS 2002 kan Byg & Sanitet ikke overmales.

Begge fugemasser fra Ljungdahl fås i flere farver, så du kan finde den, der passer lige i farven til dit byggeprojekt.

 

Dilatationsfuger i gulv

Står du og skal vælge fugemasse til dilatationsfuger i et gulv, afhænger den fugemasse du skal vælge efter gulvtypen.

Skal du for eksempel arbejde med dilatationsfuger i gulv af beton, anbefaler vi SABA MS Floor, der er en elastisk fugemasse særdeles velegnet til trafikanlæg, lagerhaller mm.

Arbejder du med dilatationsfuger gulv af træ med bl.a. med skibsfuger, skal du bruge en hård fugemasse, der har god vedhæftning på forskellige gulvmaterialer. Vi anbefaler Ljungdahl MS 60, der er elastisk og kan slibes efter hærdning. 

 

Kontakt Ljungdahl

Foruden ovenstående omtalte produkter fører Ljungdahl flere fugemasser, der kan være optimale til de dilatationsfuger eller andre fuger, du arbejder med.

Du er altid til at kontakte en af Ljungdahls konsulenter, hvis du har spørgsmål til dilatationsfuger, andre fuger, fugemasser eller har andre spørgsmål i forhold til fugning.

Vil du vide mere? Kontakt os nu.

Når du trykker "send", accepterer du Ljungdahls Persondatapolitik.

Relaterede produkter

MS 2002

 • Dilatations- og facadefuger
 • Glasforsegling
 • UV-resistent
  Læs mere

Byg & Sanitet

 • Dilatations- & facadefuger
 • Vådrum & Sanitære installationer
  Læs mere

SABA MS Floor

 • Dilatationsfuger ved gulv
 • Dilatationsfuger ved trafikanlæg
  Læs mere

Ljungdahl MS-60

 • Dilatationsfuger i gulv
 • Elastisk
 • Kan slibes efter hærdning
  Læs mere