Ljungdahl 50 år: Fremtidssikrede løsninger og relationer er nøglen til fortsat vækst

I denne måned fejrer Ljungdahl 50 år som producent, leverandør og rådgiver af tætnings- og fugeprodukter til den danske byggebranche. Fremtidssikrede tætningsløsninger og den tætte forbindelse til kunderne skal sikre fremgang i 50 år mere.

 

I september 2022 fejrer tætnings- og fugeproducenten Ljungdahl A/S 50-års jubilæum. Ljungdahl blev grundlagt i 1972 som dansk datterselskab af C. Ljungdahl AB Göteborg. Siden hen blev Ljungdahl en selvstændig markedsførende virksomhed under tidligere direktør og ejer, Robert Nielsen, hvis idealer og visioner om kvalitet i både produkter og rådgivning og den tætte forbindelse til kunderne stadig præger virksomheden den dag i dag. Direktørposten besiddes i dag af Thomas Vilmar.

 

– Jeg er stolt over at stå i spidsen for Ljungdahl, som nu kan fejre 50 år som et af Danmarks stærkeste brands i sit felt. Ljungdahl har opnået sin position på markedet, fordi de ansatte og ledelsen i virksomheden altid har haft for øje at have et højt teknisk og fagligt sparringsniveau samt fingeren på pulsen i markedet. De kompetencer vil vi fortsætte med at udbygge og forbedre i fremtiden, udtaler Thomas Vilmar.

 

Siden Ljungdahl i 2018 blev solgt, har virksomheden været igennem en transformation fra at være en mindre familieejet handelsvirksomhed til en produktionsvirksomhed med indflydelse på udvikling og produktkvalitet. Transformationen har medvirket til, at Ljungdahl i høj grad nu påvirker markedet, så kundernes ønsker og behov bliver mødt med optimale fremtidssikrede tætningsløsninger.

 

– I en branche hvor regler og lovgivning hele tiden øges, er det vigtigt, at kunderne er klædt på i forhold til blandt andet miljøkrav med både kvalitetsprodukter og teknisk viden. Derfor bliver vi også ved med at udvide vores vidensbase med tekniske stærke medarbejdere, der inkluderer både tømrere, bygningskonstruktører og kemiingeniører, siger Thomas Vilmar.

 

…en tæt forbindelse

I en branche som ikke længere er afhængig af den personlige kontakt til rådgivere, sælgere og producenter som tidligere, har Ljungdahl gjort det til sin kerneværdi netop at opretholde den nære relation til kunder og sparringspartnere.

 

– Den tætte forbindelse er grundlaget for vores måde at arbejde på. Vi har meget dedikerede og teknisk stærke medarbejdere med vidt forskellige baggrunde fra byggebranchen, hvoraf flere har været her i mere end 10, 20 og 30 år. Deres unikke erfaring er med til sikre, at vores produkter og ikke mindst service og rådgivning er personlig og helt i top, siger Thomas Vilmar og uddyber:

 

– Fordi vores folk kender byggebranchen og kunderne ud og ind, kan vi vejlede og hjælpe dem med at finde de rette løsninger til deres byggeprojekt. Vi er desuden tilgængelige fra start til slut, uanset hvilke udfordringer der end må opstå.

 

Fremtidssikrede løsninger og engagement

Siden 2018 har Ljungdahl selv udviklet og markedsført flere nye tætningsløsninger til det danske og internationale marked, hvor den flydende dampspærre, Ljungdahl AIRBLOCK, og vinduesfalssystemet, Ljungdahl OUTFRAME, er de sidste nye skud på stammen. Begge sparer kunderne for træge arbejdsgange ved blandt andet at tilbyde hurtigere og nemmere montage ved både renovering og nybyggeri.

 

Samtidig er Ljungdahl gået aktivt ind i Fugebranchens Erhvervsorganisation, hvor Thomas Vilmar er indtrådt i bestyrelsen og Ljungdahls tekniske chef, Steen Piil, er blevet en del af reklamationsudvalget. Det sker som led i Ljungdahls ønske om at opnå større respekt og anerkendelse af fugefaget, udvikle og fastsætte arbejdsstandarder, samt at bidrage med nye fremtidssikrede løsninger til markedet.

 

– I Ljungdahl ønsker vi at bidrage til en fortsat ensartet høj standard i branchen og ved at udvikle byggebare løsninger sikrer vi at håndværkerne har de bedste forudsætninger for at udføre et godt og professionelt stykke arbejde samt at være stolte af deres erhverv, siger Thomas Vilmar. Han tilføjer:

 

– Hvis vi i Ljungdahl fortsætter med at engagere os og bidrage med det, vi er gode til, så er jeg sikker på, at vi også fortsætter vores succes i de næste mange år fremover.

Har du spørgsmål til vores produkter, løsninger eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores tekniske konsulenter dækker hele Danmark og kommer gerne på besøg enetn på byggepladsen eller på kontoret – eller hvor det passer dig bedst. Find din lokale konsulent her.

FSO Fugeguide – Styr på fugeforhold

FSO Fugeguide – Styr på fugeforhold

Har du styr på dokumentation og kvalitetskrav til dit fugearbejde? Dokumentation, krav og regler fylder mere og mere i fugefaget. Fugeentreprenører skal ligesom andre entreprenører kunne...

læs mere
Udfordringer ved renovering – OUTFRAME

Udfordringer ved renovering – OUTFRAME

Udfordringer ved renovering løses med Ljungdahl OUTFRAME® vinduesfalssystem Ljungdahl OUTFRAME® sikrer hurtig og problemløs montage af vinduer i byggeprojekter. Vinduesfalssystemet minimerer...

læs mere
Specialfugemasser holder downtiden nede

Specialfugemasser holder downtiden nede

Specialfugemasser holder downtiden nede og byggerier af store betonelementer sammen Netop nu er et af Danmarks største fritstående parkeringsanlæg i fuld gang med at blive opført på Amager. Et...

læs mere
Dropper dampspærrer i genbrugsplast

Dropper dampspærrer i genbrugsplast

Håndværkerne skal kunne være stolte af et veludført tætningsplan   Tætningsspecialisten Ljungdahl A/S dropper dampspærrefolier i genbrugsplast og vil sætte endnu mere fokus på vigtigheden af...

læs mere