Udfordringer ved renovering løses med Ljungdahl OUTFRAME® vinduesfalssystem

Ljungdahl OUTFRAME® sikrer hurtig og problemløs montage af vinduer i byggeprojekter. Vinduesfalssystemet minimerer kuldebroer og giver et luft- og damptæt resultat ved renoveringsprojekt på gammel gård.

 

På en gammel trelænget gård i Gundsømagle på Sjælland, bruger Sophus Hedegaard Johannesen og hans familie meget af deres fritid. Landejendommen skal nemlig totalrenoveres og have den helt store tur med om- og tilbygning samt efterisolering af alle udvendige vægge.

 

Sophus Hedegaard Johannesen arbejder til daglig som relations- og markedschef i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen. Og så har han en baggrund som ingeniør. Hans erfaring var vigtig i valget af byggematerialer.

 

– Husets ujævne udformning med mange forskellige tolerancer og klare fugttekniske udfordringer, gjorde det meget vigtigt, at vi fandt den rette løsning. Vi havde tre løsninger op til overvejelse: En rammeløsning af træ, men den kunne ikke sikre en fugtteknisk sikker løsning. Vi kiggede på en løsning med vinkelprofiler i metal, men på grund af interimsbehovet i en længere periode, kunne den løsning heller ikke bruges, da det ville tage lang tid at lave en vind og regntæt interimsløsning. siger​ Sophus Hedegaard Johannesen.

 

Grundet bygningens alder og beskaffenhed og hobbyprojektets lange tidshorisont på flere år, har familien skulle planlægge ned til mindste detalje hvilke byggematerialer og -løsninger, der kan sikre et tørt og beboeligt hus, i alle faser af projektet. Også i de faser hvor projektet drives langsommere frem på nogle områder.

 

Et af de helt essentielle materialevalg har været vinduesfalsløsningen Ljungdahl OUTFRAME® fra specialisterne i tætningskonstruktioner, Ljungdahl A/S, som de i disse dage benytter til at genmontere gårdens 20 vinduer i, mens ydervæggene isoleres.

 

– Kun med OUTFRAME fik vi en løsning, som kan bruges både som permanent, men også som interimsløsning, så vi kan være sikre på, at konstruktionen ikke udsættes for fugt fra vinduerne uanset de vejrmæssige forhold, som må forekomme undervejs, siger Sophus Hedegaard Johannesen.

 

Læs mere om Ljungdahl OUTFRAME® vinduesfalssystemet her.

Sikker montering med kun én arbejdsgang

Sophus har været i gang med at renovere gården siden januar 2021 og regner tidligst med at være færdig i foråret 2023. Da de primært arbejder alene på det store projekt ved siden af deres normale arbejde, er der fortsat mange hårde arbejdstimer i projektet. Valget af Ljungdahl OUTFRAME® har derfor ligeledes været baseret på den praktiske anvendelse, så de ikke slider sig op eller kører sur i arbejdet undervejs.

 

Også her har Ljungdahls vinduesfalssystem system klare fordele over de andre mulige løsninger. Ljungdahl OUTFRAME® er designet til hurtig og sikker montage, da systemet er kompatibelt med almindelige byggemetoder og kan monteres uden brug af specialværktøjer.

 

– Rammen tilpasses og monteres nemt ved kun én arbejdsgang, hurtigere og mere sikker end med plastafdækning og lige så hurtig som med traditionelt metalbeslag. Det er et sikkert og fleksibelt system, som jeg vil anbefale til både nye og gamle byggeprojekter, der har en periode med interimsbehov for lukning af facade, eller til bygninger med varierende tolerancer, hvor montering af vinduer ellers kan volde problemer, siger Sophus Hedegaard Johannesen.

 

Info Ljungdahl OUTFRAME

 • Høj bæreevne
 • Meget høj termisk effektivitet
 • Lever op til danske klimakrav
 • 100% formstabil (krymper eller udvides ikke)
 • Enmandsinstallation (til vinduer i normal størrelse)
 • Meget hurtig rammemontage på grund af nøjagtigt monterede plug-in-metalbeslag
 • Standardiseret fugedimension omkring vinduesfalsen
 • Nem installation – kun én tilretning for hele vinduesfalsen (i stedet for at skulle rette og justere hvert element separat)
 • Velegnet til installation af vinduer med faldbeskyttelse
 • Passive House-certificeret i 3 forskellige klimazoner
 • Velegnet til indbrudssikrede installationer i henhold til klasse RC2 og RC3

 

Læs mere om Ljungdahl OUTFRAME® her.

 

Få professionel teknisk rådgivning – før, under og efter byggeriet

Tag Ljungdahl med på råd, når du skal finde din næste vinduesfals- og interimsløsning. Vores 5 tekniske konsulenter kører i hele Danmark og står til din rådighed med gode råd og sparring, så I sammen kan finde den bedste løsning med Ljungdahl OUTFRAME® til dit specifikke projekt.

FSO Fugeguide – Styr på fugeforhold

FSO Fugeguide – Styr på fugeforhold

Har du styr på dokumentation og kvalitetskrav til dit fugearbejde? Dokumentation, krav og regler fylder mere og mere i fugefaget. Fugeentreprenører skal ligesom andre entreprenører kunne...

læs mere
Ljungdahl 50 år …en tæt forbindelse

Ljungdahl 50 år …en tæt forbindelse

Ljungdahl 50 år: Fremtidssikrede løsninger og relationer er nøglen til fortsat vækst I denne måned fejrer Ljungdahl 50 år som producent, leverandør og rådgiver af tætnings- og fugeprodukter til den...

læs mere
Specialfugemasser holder downtiden nede

Specialfugemasser holder downtiden nede

Specialfugemasser holder downtiden nede og byggerier af store betonelementer sammen Netop nu er et af Danmarks største fritstående parkeringsanlæg i fuld gang med at blive opført på Amager. Et...

læs mere
Dropper dampspærrer i genbrugsplast

Dropper dampspærrer i genbrugsplast

Håndværkerne skal kunne være stolte af et veludført tætningsplan   Tætningsspecialisten Ljungdahl A/S dropper dampspærrefolier i genbrugsplast og vil sætte endnu mere fokus på vigtigheden af...

læs mere